©  AFP

Huiszoekingen bij Nestlé en in Buitoni-fabriek in Frankrijk na E. colibesmettingen

De autoriteiten hebben woensdag huiszoekingen uitgevoerd op het hoofdkantoor van voedingsbedrijf Nestlé in de regio Parijs en in een fabriek in Noord-Frankrijk, waar pizza’s geproduceerd worden van het merk Buitoni.

Bron: BELGA

De huiszoekingen komen na verscheidene zware gevallen van besmetting met de E.colibacterie bij de consumptie van diepvriespizza’s van het merk.

De huiszoekingen vallen onder de verantwoordelijkheid van het parket van Parijs, dat op 22 maart een onderzoek opende naar “onvrijwillige doodslag”, “bedrog” en “anderen in gevaar brengen”.

De gezondheidsautoriteiten legden onlangs een verband tussen de consumptie van de pizza’s en zware gevallen van besmetting met E. coli. Tientallen Franse kinderen werden ziek en twee van hen zijn overleden.

De prefect van het departement Nord verbood bij een prefectuurbesluit van 1 april de productie van Fraîch’up diepvriespizza’s in de fabriek in Caudry, na “twee diepgaande hygiëne-inspecties” uitgevoerd op 22 en 29 maart.

Die inspecties “hebben een verslechterd niveau van controle op de voedselhygiëne aan het licht gebracht”, specificeerde het besluit. Dat wees in het bijzonder op “de aanwezigheid van knaagdieren en de afwezigheid van beschermingsmiddelen tegen het binnendringen van ongedierte”, evenals het “gebrek aan onderhoud en reiniging van productie-, opslag- en doorgangsruimten”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer