De online wereld is een wereld vol gevaren en valkuilen. Welke voorzorgsmaatregelen kan je nemen?
Volledig scherm
PREMIUM
De online wereld is een wereld vol gevaren en valkuilen. Welke voorzorgsmaatregelen kan je nemen? © ANP XTRA

Hoe wapen je je kind tegen mensen met verkeerde bedoelingen online?

De online wereld is een wereld vol valkuilen en gevaren. Dat bleek ook uit ons undercoveronderzoek rond shout-outpagina’s op Instagram. Een wereld die aan de oppervlakte draait rond populariteit winnen, maar waar ook mensen met slechte bedoelingen vrij spel hebben. Hoe kan je jouw kind hiertegen wapenen, en hoe ga je hiermee het beste om als ouder?

  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Laat ons een links front vormen Melissa!” “Maar Jos, je breekt alles af wat wij doen”
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Laat ons een links front vormen Melissa!” “Maar Jos, je breekt alles af wat wij doen”

    “Melissa, er is niks van jullie rechtvaardige belastingen in huis gekomen.” “Jawel Jos, maar het is hier Rusland of China niet, waar je alles op je eentje beslist.” Zet rood tegenover donkerrood aan de vooravond van 1 mei en je krijgt een kletterend gesprek tussen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en PVDA-fractieleider Jos D’Haese. Of ze ooit nationaal samen willen besturen? “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij.”