Mondmasker tot eind april opnieuw verplicht in winkelstraten in Molenbeek

In de Brusselse gemeente Molenbeek is het dragen van een mondmasker opnieuw verplicht in verschillende winkelstraten en in openbare gebouwen van de gemeente. Dat blijkt uit een politieverordening waarover Sudinfo woensdag bericht. De maatregel geldt tot en met 30 april.

Concreet zal iedereen die twaalf jaar of ouder is een mondmasker moeten dragen in de Ribaucourtstraat, de Ninoofsesteenweg, de Gentsesteenweg en het Sint-Jan-Baptistvoorplein. Ook in de straat van het testcentrum en de straat van het vaccinatiecentrum van de gemeente geldt de verplichting.

Daarnaast zal het mondmasker tot eind deze maand nog gedragen moeten worden op alle gemeentelijke markten, rommelmarkten en braderijen en in de gemeentelijke gebouwen die openbaar toegankelijk zijn.

Opmerkelijk is dat de maatregel al van kracht is sinds 1 april. Wie zich niet aan de verplichting houdt, riskeert een boete van maximaal 350 euro.

Stijgend aantal coronabesmettingen in Brussels Gewest

De mondmaskerplicht werd weer ingevoerd naar aanleiding van het stijgende aantal besmettingen in het Brussels gewest. In de periode van 22 tot 28 maart is het aantal coronagevallen er met 16% toegenomen in vergelijking met een week eerder. 

Ook de ramadan, de islamitische vastenmaand, speelt een rol. "We wilden anticiperen op de concentratie van mensenstromen in de handelsbuurten aan het eind van de namiddag, bij het verbreken van het vasten", zegt Rachid Barghouti, woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux (PS).

Meest gelezen