Zeldzame beelden van hoop uit Oekraïne: reddingswerkers redden puppy en baasje vanonder het puin

Héél soms duiken op de sociale media berichten of beelden op vanuit Oekraïne die toch een sprankeltje hoop en vreugde bieden. Zoals dit filmpje, waarop te zien hoe reddingswerkers in Donbas, aan het oostelijke front, een puppy vanonder het puin bovenhalen.

joro

Op de beelden is te zien hoe reddingswerkers met de blote handen graven in het puin tot ze een puppy blootleggen die hevig naar lucht lijkt te happen.

Op een volgend beeld zien we de bibberende en lichtgewond lijkende hond in de armen van zijn baasje. Volgens Anton Gerashchenko, de Oekraïense viceminister van Binnenlandse Zaken, die de beelden deelde op de sociale media, was het baasje zelf onder het puin terecht geraakt en nog maar net zelf gered kunnen worden.

In zijn bericht eerde Gerashchenko het ongelofelijke werk dat de reddingswerkers dag na dag verrichten in Oekraïne. “Zoveel leven in deze video”, schrijft hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER