Het Woutershof in Zolder is een pastorie uit 1742. © zb

Woutershof wordt dorpshuis van Zolder

Heusden-Zolder -

Het 450 vierkante meter grote Woutershof, een voormalige pastorie uit 1742, in de Dekenstraat in Zolder wordt in concessie gegeven. De gemeente wil er een ontmoetingsplek met horecazaak van maken.

Tijdens de voorbije gemeenteraad werd het licht op groen gezet voor een concessie in het Woutershof. Dat betekent dat er een oproep zal komen naar mogelijke kandidaten. En tegelijkertijd laat de gemeente onderzoeken welke activiteiten of uitbatingen er mogelijk zijn. Het gemeentebestuur denkt aan een soort dorpshuis of ontmoetingsplek met horecazaak.

“De eerste gesprekken plannen we in mei”, zegt burgemeester Mario Borremans (GOED). “Met de herbestemming van het Woutershof hebben we rekening gehouden met de vraag om dit historische gebouw een andere invulling te geven binnen onze mooie gemeente. Het gebouw is uitermate geschikt als ontmoetingsplaats en ligt midden in een groene omgeving en toch centraal in de Zolderse dorpskern. Met de opening van de nieuwe school De Leerplaneet op de oude site van CC Muze ernaast, willen we ook een plek voorzien waar kinderen kunnen spelen. De procedure die nu is goedgekeurd, moet ons informeren over de herbestemmingsmogelijkheden en over de aanpak inzake concessie. We hebben ook al samengezeten met dienst Onroerend Erfgoed om te bekijken hoe we op het vlak van erfgoed het project het best aanpakken. We willen er een plek van maken waar iedereen welkom is”, besluit burgemeester Borremans. Het gemeentebestuur hoopt voor de zomervakantie een eerste overzicht te hebben van potentiële kandidaten. (zb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer