BEKIJK - Jonge Rus getuigt over sancties in "#BelRiadh": "In heel mijn leven nog nooit zulke prijsstijgingen gezien"

De Russen voelen de internationale economische sancties wel degelijk in hun dagelijkse leven. "Sommige producten zijn verdubbeld in prijs, alleen rijke mensen kunnen nog gsm's kopen", getuigt een 23-jarige Rus in ons onlinepraatprogramma "#BelRiadh".

In het tweewekelijkse onlinepraatprogramma #BelRiadh gaat VRT-journalist Riadh Bahri in gesprek met 20- tot 30-jarigen over de maatschappelijke thema's die hen bezighouden. In deze aflevering werd gediscussieerd over de internationale sancties tegen Rusland. 

"Mijn leven is enorm veranderd", zegt Ivan die met een schuilnaam en anoniem getuigt vanuit Sint-Petersburg. Volgens hem is het gevaarlijk om openlijk kritiek te geven op het beleid van Rusland. Hij beschrijft hoe de sancties hem en zijn landgenoten elke dag treffen:

Videospeler inladen...

Maar zullen economische sancties de Russische president Vladimir Poetin overtuigen om zich anders op te stellen in het conflict met Oekraïne? Volgens Ivan is er meer nodig:

Videospeler inladen...

Bekijk hier de samenvatting van #BelRiadh over de sancties tegen Rusland. De centrale gast is faqda-presentatrice Flo Windey. Naast haar namen ook de Vlaams-Oekraïense Anastacia Galouchka en Kamerlid Theo Francken (N-VA) deel aan de videocall.

Videospeler inladen...

Meest gelezen