De Zweedse premier Magdalena Andersson (links) en  de Finse premier Sanna Marin hebben gezegd dat hun landen willen toetreden tot de NAVO
Volledig scherm
PREMIUM
De Zweedse premier Magdalena Andersson (links) en de Finse premier Sanna Marin hebben gezegd dat hun landen willen toetreden tot de NAVO © ANP / EPA

Finland en Zweden - van oudsher neutrale landen - willen nu toch bij de NAVO: “NAVO wordt sterker, Poetin wordt bozer”

Poetin wilde de NAVO uit elkaar spelen, maar hij bereikt het tegenovergestelde nu zowel Finland als Zweden plots van plan zijn hun jarenoude neutrale status overboord te gooien en lid te worden van het bondgenootschap. Hoe opmerkelijk is die beslissing? En wat zijn de gevolgen? “De NAVO wordt sterker, Poetin wordt bozer”.

115 reacties

  • Buyausan jamal

    2 jaar geleden
    Ronny toch , Je bent hier de eenigste die de situatie begrijpt, de amerikanen drijven handel , zie vietnam ,irak , afganistan, libyie, etc, verdeel en heers mentaliteit, hoeveel doden hebben ze op hun geweten voor de roofmoord van deze landen puur voor hun grondstoffen, en europa als een schoothondje mee in hun strijd sleuren.
  • Hendrik Goeminne

    2 jaar geleden
    "De Oekraïners escaleren verder", dat is echt het betere Russia Today. Ik dacht dat het niet de Oekraïners waren die een soeverein land zijn binnengevallen en kapotschieten. Volgens sommigen is het blijkbaar verboden terug te schieten met behulp van VS-inlichtingen en -wapens, het zou er nog aan mankeren.
  • Ronny Toch

    2 jaar geleden
    Stoken, stoken, De Amerikanen zijn al en zullen in de toekomst de grote winnaars zijn. Wapens verkopen en wanneer Europa gedeeltelijke of helemaal plat ligt als de redder, tegen betaling, alles opnieuw opbouwen
  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    Eerlijk gezegd denk ik (en hoop ik) dat de NATO en EU het lidmaatschap van Finland "gebruikt" om Poetin aan de tafel te dwingen en te stoppen in Oekraine. Maar de Oekrainers escaleren gewoon verder door die oorlogsboot onder vuur te nemen (waarschijnlijk met Westerse wapens)
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Poetin heeft nooit heeft willen onderhandelen om dit op een vreedzame manier op te lossen. Toen hij in 2014 de Krim binnenviel en het annexeerde was dat om te provoceren en het westen en de NAVO uit te dagen. En dat hij de Donbas op dezelfde manier wil inpalmen ook. Hij heeft niet het recht om dat te doen. Het is niet omdat het ooit verplicht bij de Sovjet-Unie behoorde dat het zijn eigendom is. Het is duidelijk dat dit maar een begin is van zijn plannen. Hij zal sowieso moeten gestopt worden.