Cuba Gooding Jr in de rechtbank.

Cuba Gooding Jr. geeft in rechtbank toe dat hij zich opdrong aan serveerster: de tanende ster van een Oscarwinnaar

Amerikaans acteur Cuba Gooding Jr. heeft zonder wederzijdse toestemming een vrouw voluit op de lippen gekust. Dat heeft Gooding gisteren toegegeven in een rechtszaak die drie vrouwen tegen hem hebben aangespannen. Met de bekentenis vermijdt de voormalige Oscarwinnaar een celstraf.

De hele rechtszaak draait rond ongepaste aanrakingen. In juni 2019 gaf Gooding zich aan bij de politie na een incident in een nachtclub in Manhattan. Een 29-jarige vrouw beschuldigde hem ervan haar in de borsten te hebben geknepen. De acteur werd vrijgelaten en de rechtszaak werd een paar keer uitgesteld. Na die beschuldiging stapten nog twee andere vrouwen naar voren met verhalen over ongepast gedrag.

BEKIJK - De advocaat van de gewezen Hollywood-ster is tevreden met de uitspraak.

Videospeler inladen...

Gooding (54) gaf gisteren toe dat hij in 2018 een serveerster ongewenst op de lippen zoende. Hij excuseerde zich daarbij. Het voorval speelde zich af aan een bar op het dak van een nachtclub in New York. De bekentenis komt er volgens het persbureau AP en de krant The New York Times om een celstraf te vermijden. In ruil moet Gooding wel nog zes maanden therapie blijven volgen voor zijn gedrags- en alcoholproblemen. Houdt hij zich aan de regels dan wordt een veroordeling teruggebracht tot een overtreding. 

Een andere zaak die nog loopt tegen Gooding is een verkrachtingszaak. In 2013 zou de acteur een vrouw tot twee keer toe hebben gedwongen tot seks op een hotelkamer. De vrouw ondernam in 2020 juridische stappen. De advocaat van Gooding noemt deze beschuldigingen "vals".

Van ster tot schandaal 
Cuba Gooding Jr. speelde in de jaren 80 gastrolletjes in tv-series als "MacGyver", grotere rollen kwamen er in de jaren 90 in onder meer "A few good men", "Lightning Jack" en "Outbreak".

Gooding kreeg de Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn vertolking van de arrogante, maar trouwe footballspeler Ron Tidwell in de populaire film "Jerry Maguire" (met Tom Cruise). Zijn oneliner "Show me the money" werd toen gretig opgepikt.

Het bezorgde Gooding zijn sterrenstatus tot hij begin de nillies geplaagd werd door enkele professionele en persoonlijke tegenslagen. De voorbije jaren verzeilde de acteur vooral in de schandaalsfeer.

Meest gelezen