Vrachtwagenchauffeur rijdt in op file en overlijdt na zwaar ongeval op E40 in Everberg, snelweg grotendeels versperd

Op de E40 tussen Brussel en Leuven heeft zich donderdagvoormiddag een zwaar verkeersongeval voorgedaan, ter hoogte van het parkeerterrein in Everberg. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Daarbij kwam één vrachtwagenchauffeur om het leven, vijf andere mensen raakten gewond.

jvh, hsb, dbg, aba
Bron: Eigen berichtgeving, Belga

Het ongeval vond plaats omstreeks 10.30 uur. Een vrachtwagen reed er in op twee personenwagens en twee vrachtwagens, die nog stilstonden in een uitloper van de ochtendspits. De chauffeur van de vrachtwagen die inreed op de file overleefde de klap niet, in de andere voertuigen raakten vijf inzittenden lichtgewond.

Door het ongeval moet het verkeer richting Brussel plaatselijk over één rijstrook. Dat zorgt voor een file van meer dan vijf kilometer. Het parket moet nog ter plaatse komen voor de nodige vaststellingen, de hinder zal dan ook vermoedelijk nog lange tijd aanhouden. Het verkeer krijgt de raad om de omgeving te vermijden. Wie vanuit Hasselt naar Gent wil, doet dat best via Antwerpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER