Beeld ter illustratie

Man in Kortenberg met geweld bestolen van horloge van 25.000 euro dat hij tweedehands te koop had gezet

In Kortenberg is een man (63) thuis met geweld beroofd van een horloge ter waarde van 25.000 euro. De zestiger had het uurwerk te koop aangeboden op een tweedehandssite. Toen de dader vanmorgen ter plaatse kwam, sloeg hij de man neer en ging hij aan de haal met het horloge. Van de dader is voorlopig geen spoor.

Vanmorgen werd een man uit Kortenberg gewelddadig beroofd van zijn luxe uurwerk. De man had zijn horloge te koop aangeboden via de website 2dehands.be. Daarop kwam reactie van een potentiële koper met wie hij vanmorgen een afspraak had bij zijn huis.

Geslagen

Na een gesprek in de woning toonde de man het uurwerk. "Daarop werd het slachtoffer geslagen en heeft de kandidaat-koper de vlucht genomen met het uurwerk", zegt het parket van Leuven. "De zaak wordt verder onderzocht door de politiezone Herent-Kortenberg. De verdachte is voorlopig voortvluchtig."

Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook

Nick Gyselinck, politiezone Herent-Kortenberg

Nick Gyselinck van de politiezone Herent-Kortenberg geeft tips om mensen te waarschuwen voor de gevaren van verkopen via tweedehandssites. "Wanneer je afspreekt met de koper of verkoper is het belangrijk om je vooraf zo goed mogelijk te informeren", zegt hij. "Vaak vind je informatie terug over kopers en verkopers op de tweehandssite zelf, maar ook Google kan je heel wat informatie opleveren. Het is ook belangrijk om voor de fysieke afspraak steeds telefonisch met elkaar contact te hebben. "

Best vermijd je het ook om af te spreken in of aan je eigen woning, en geef je nooit je adres als dat niet nodig is. "Ontmoet elkaar op plaatsen waar het druk is, bijvoorbeeld de parking van een warenhuis", adviseert Gyselinck. "Laat je bij voorkeur door iemand vergezellen, zeker als de koper of verkoper bij je thuis moet langskomen. De gouden tip is steeds: Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook." 

Meest gelezen