Man houdt gokverslaving in stand via oplichting met festivaltickets

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 18 maanden en een boete van 1.200 euro gevraagd voor een 21-jarige Tongenaar die zijn gokverslaving onderhield door mensen op te lichten met het aanbieden van tickets voor concerten en festivals. De man beweert ondertussen zijn negentien slachtoffers, die klacht indienden, op een na volledig terug te hebben betaald. Volgens de procureur zijn er echter 48 slachtoffers en hebben de meeste niet eens de moeite gedaan om een klacht neer te leggen. Volgens recente informatie zou de man vorig jaar opnieuw vier slachtoffers gemaakt hebben.

adm

De Tongenaar heeft zijn gokverslaving als het ware met de paplepel van zijn vader meegekregen. Ook hij had een gokprobleem. Om zijn dure hobby te bekostigen reageerde de man in 2015 op verschillende zoekertjes op Kapaza van mensen die tickets zochten voor verschillende concerten en festivals. Bijna systematisch nam hij contact op met die mensen, zei dat hij nog enkele tickets op overschot had, en dat hij die aan hen wilde verder verkopen. Na betaling zagen de mensen de tickets of hun geld niet meer terug. Volgens de procureur had hij op den duur een hele dagtaak om de vele mails van zijn opgelichte klanten te beantwoorden.

Het is niet de eerste keer dat de Tongenaar zich bij de rechter moet komen verantwoorden voor het misbruik van vertrouwen. In 2015 werd hij reeds veroordeeld tot een werkstraf die hij niet uitvoerde.

Volgens zijn advocaat heeft de Tongenaar al verschillende stappen gezet om zijn verslaving onder controle te houden. Zo heeft hij al verschillende behandelingen gevolgd, heeft hij zijn slachtoffers terugbetaald, heeft hij geen bankrekening meer, en beheren zijn moeder en stiefvader zijn loon. Zij vroeg voor hem een straf met probatieuitstel, zodat hij behandeld kan blijven worden voor zijn verslaving.

Vonnis op 3 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen