Elon Musk.
Volledig scherm
PREMIUM
Elon Musk. © AFP

Waarom Elon Musk zoveel biedt om zijn speeltje Twitter over te nemen

Elon Musk wil Twitter kopen en biedt daarvoor een slordige 40 miljard euro. De Teslabaas wil naar eigen zeggen van Twitter een platform maken waar de vrije meningsuiting absoluut is. En om de microblogsite te kunnen hervormen, is het natuurlijk makkelijker dat je er eigenaar van bent. 

11 reacties

  • Anne JACOBS

    2 jaar geleden
    Ok, Donald Trump mag opnieuw op het platform, oyé!
  • stefan meues

    2 jaar geleden
    Ik denk dat elke vorm van censuur en mediamanipulatie, vooral in handen van extreem linksdenkenden/politici die EU plaatsen ambiëren, moet verboden worden. Europa draait rond macht en geld voor diegenen die honderden miljarden belastingsgeld van links naar rechts kunnen gooien, zonder dat ook maar één hardwerkende burger weet wat er effectief mee gebeurt. Het is niet voor niets dat de EU alle corrupte landen wil laten aansluiten. Dit geeft hen enorme vrijheid om geld te verduisteren.
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Misschien wil Elon Musk gewoon zeggen: "Kijk eens hoeveel geld ik heb en hoeveel ik kan besteden?" aan de regering. Miljardairs vragen zélf om meer belastingen te betalen in en voor hun land. Ze zouden niets liever willen. Maar regeringen zijn daar tegen. Regeringen willen de eer van 'weldoener zijn voor het volk', niet delen met de rijken (mijn gedacht).
  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    De nieuwe slogan van Musk wordt: "Make Twitter Great Again!" En elke linksdenkende valt weer gelijk van zijn stoel af. Op basis van opvallende irrationele overtuigingen en emoties ondermijnen deze linksdenkende weer op meedogenloze wijze de belangrijkste principes waar onze wettelijke "Vrijheid van Meningsuiting" is op gebaseerd. Want de macht en/of het recht om te doen inlaten waar iemand zin in hebt, zich uiten en/of denken zoals men wil, daar hebben ze altijd een groot probleem mee gehad..
  • Paul van de velde

    2 jaar geleden
    Sociale media, de nieuwe sport van de "moderne" mens.