Foto ter illustratie

Boer uit Leuven reageert nadat jongeren met zijn tractor gaan rijden: "Het zijn bandietenstreken" 

Een boer uit Kessel-Lo bij Leuven reageert nadat een tiental jongeren gisteren betrapt werden nadat ze met zijn tractor een ritje aan het maken waren. “Het zijn bandietenstreken om ’s nachts een tractor te gaan stelen”, zegt hij.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een tiental jongeren opgepakt door de politie nadat ze een ritje aan het maken waren op een tractor. De boer doet nu zijn verhaal. “Ik ben wel geschrokken. Rond 12 uur ’s nachts kreeg ik telefoon van de politie dat ze met mijn tractor aan het rijden waren. Ze zijn in mijn hangar geweest, hebben de tractor gestart en de lichten aangezet. Een buurvrouw heeft die lichten gezien en heeft de politie gebeld.”  

De hele groep, tieners van 16 en 17 jaar oud, werd naar het commissariaat in Leuven gebracht waar de jongeren door hun ouders werden opgehaald. “Wij zouden zoiets vroeger nooit gedaan hebben”, zegt de landbouwer nog. “Het zijn bandietenstreken om ’s nachts een tractor te gaan stelen bij iemand. De sleutel stak er wel op, maar de tractor stond wel op privédomein. De politie zei ook al dat ze daar niet mogen komen. Gelukkig is er geen schade.” 

“Het is erg gesteld met de jongeren”, zegt de boer nog. “Je mag dan al zat zijn, je weet toch wat je doet. Andermans spullen daar blijf je af. Ze zouden ze beter in het leger nog wat discipline bijbrengen. Het is te hopen dat het de eerste en ook meteen de laatste keer was.”

Meest gelezen