Politiecombi ramt wagen tijdens interventie voor ander ongeval, brandweer moet bestuurster bevrijden

Kruibeke/Bazel -

Vrijdag rond het middaguur gebeurde een zwaar verkeersongeval aan het kruispunt van de Nieuwe Baan met de Daalstraat in Bazel (Kruibeke). Een politievoertuig ramde er een wagen. De bestuurster van het aangereden voertuig raakte gewond.

Ivan Elegeert en Dieter Verschooren

Een politiecombi van de zone Kruibeke/Temse kwam uit de richting van Temse en reed richting Kruibeke, waar ze waren opgeroepen voor een ander ongeval waarbij een kindje op de fiets was aangereden door een auto. Het kindje raakte daarbij lichtgewond.

Maar in Bazel liep het al mis met het politievoertuig. Toen de politiewagen, met sirene en zwaailicht, op de Nieuwe Baan een rij traag rijdende auto’s langs links voorbij wilde steken, draaide een bestuurster van een wagen toch linksaf uit de file de Daalstraat in. De politiewagen kon een aanrijding niet meer vermijden.

Door de klap werd de wagen weggeslingerd, ging door een omheining en kwam tot stilstand op de oprit van een woning. De brandweer moest ter plaatse komen om de bestuurster te bevrijden. De twee inzittenden van het politievoertuig raakten niet gekwetst, maar waren wel behoorlijk onder de indruk van de gebeurtenissen.

Harde klap

Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) kwam ter plaatse bij het ongeval met de combi. De agenten waren onderweg naar een ander ongeval met een fietser in Kruibeke wanneer ze de personenwagen in de flank raakten. “De bestuurster van de personenwagen is in stabiele toestand afgevoerd naar het ziekenhuis”, vertelt burgemeester Van Laere. “Er is geen sprake van levensgevaar, maar het was wel een harde klap. Beide agenten zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Bij hen vielen de verwondingen veel beter mee en ze zijn beiden opnieuw op de been. Zowel de personenwagen als de politiecombi zijn perte totale. Voor de politie betekent dat niet meteen een probleem in dienstverlening aangezien er nog een reservevoertuig is. Dus wie denkt te profiteren van het ongeval en vandaag iets wil uitsteken, komt bedrogen uit.”

Burgemeester van Kruibeke Dimitri Van Laere (N-VA) kwam ter plekke om de situatie in te schatten.  ©  ies

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen