Buurtwinkel waar gewapende overval plaatsvond
Radio 2

Tweede gewapende overval in 1 week tijd in Aalst 

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt een gewapende overval van gisteravond in Aalst. Het is al de tweede gewapende overval in 1 week tijd in Aalst. Daarbovenop werd vorige week ook nog een man met een wapen bedreigd in de stad. De politie bekijkt de 3 zaken afzonderlijk en het parket onderzoekt of er een link is met gelijkaardige feiten.  

In een buurtwinkel in Aalst kwamen gisteren vlak voor sluitingstijd 2 gemaskerde daders binnen. Ze bedreigden de uitbater met een mes en gingen ervandoor met de inhoud van de kassa en enkele sloffen sigaretten. Bij de overval raakt niemand gewond. 

Niet eerste overval

Deze week gebeurde nog een gelijkaardig incident in Aalst. Dinsdagavond vond een gewapende overval plaats in het centrum van deelgemeente Nieuwerkerken. De politie hield er toen een klopjacht op 2 jongeren die verdacht werden voor de overval. 

Ook vorige week vond een gewapend incident plaats in Aalst. Toen werd een man bedreigd met een wapen, maar was er geen sprake van overval. Het parket van Oost-Vlaanderen geeft voorlopig geen verdere informatie. Het onderzoekt de zaak en bekijkt of er een link is tussen de gewapende overval van gisterenavond en andere gelijkaardige feiten.   

Meest gelezen