Nieuw nummer op Spotify voor Pasen: priester Wim uit Zonhoven blaast een frisse wind door de kerk

Tijdens de paasviering in Zonhoven zal priester Wim een eigen geschreven nummer brengen. Een van de misdienaars componeerde de muziek. Het nummer is al te beluisteren op Spotify en er komt ook een videoclip. Wim Simons wil met die aanpak ook jongeren aanspreken. 

Het is niet de eerste keer dat priester Wim met  iets speciaals uitpakt tijdens een misviering. Tijdens de nachtmis op Kerstmis, was de kerk enkel verlicht met kaarsen. Nu brengt hij voor Pasen een eigen nummer uit. Priester Wim Simons uit Zonhoven heeft een eigen YouTubekanaal en is terug te vinden op Instagram en Facebook. “De aanpak mag dan wat moderner zijn, de paasboodschap blijft wel hetzelfde”, zegt hij. “De boodschap dat er na het lijden weer een nieuwe, goede tijd aankomt.” 

Frisse wind

Mathias, 17 jaar en een van de misdienaars, schreef onlangs de muziek voor een nummer dat priester Wim geschreven heeft. “In de paaswake gaan we het voor het eerst live brengen, maar het is al te beluisteren op Spotify,” weet Mathias. Priester Wim, zelf nog maar net 40, spreekt met zijn hedendaagse kijk heel wat jongeren aan. 

Vers wijwater

In de kerk schept priester Wim de doopvont leeg. “We hebben met Stille Zaterdag twee volwassen die gedoopt worden en tijdens de paaswake hernieuwt de gemeenschap de doopgeloften. En dat doen we met vers gezegend water." 

"We staan dan ook stil bij het lijden van Jezus en het lijden in de wereld. Want elke keer we iets doen tegen de liefde, hangen ook wij Hem opnieuw aan het kruis. En het mooie aan ons geloof is dat Hij ook elke keer weer nieuwe kansen geeft en bereid is om te vergeven.”

Processie

“ We zijn met 8 misdienaars”, zegt Mathias. “En we doen zowel binnen als buiten de kerk activiteiten.”” Zo is er de zondag na Pasen een processie met 130 mensen uit onze gemeente” Vult Wim aan. “Fantastisch dat er zoveel mensen aan deelnemen. We vieren dan Beloken Pasen, het afsluiten van Pasen.” 

Meest gelezen