Salah Abdeslam (32) is de belangrijkste beschuldigde op het assisenproces over de aanslagen van november 2015 in Parijs.
Volledig scherm
Salah Abdeslam (32) is de belangrijkste beschuldigde op het assisenproces over de aanslagen van november 2015 in Parijs. © AP/AFP

Terrorist Salah Abdeslam in tranen op proces over aanslagen Parijs: “Ik vraag u mij te vergeven”

Aanslagen ParijsSalah Abdeslam, de belangrijkste beschuldigde op het assisenproces over de aanslagen van november 2015 in Parijs, heeft zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers van de aanslagen en ook een paar tranen gelaten, op het einde van zijn laatste ondervraging vandaag. “Ik wil mijn medeleven betuigen en mijn excuses aanbieden aan alle slachtoffers”, aldus de 32-jarige. “Ik weet dat er nog steeds haat is, maar ik vraag u vandaag om me met mate te haten. Ik vraag u mij te vergeven.”

30 reacties

  • Marleen De Laender

    2 jaar geleden
    Uit goede bron ... het is 'een culturele' gave. De grootste boeven, maar als ze ècht door mand vallen kunnen ze met een vingerknip hun tranen laten vloeien alsof het moeders zijn bij het graf van hun kind. En die raad krijgen ze ook gratis van hun, dikwijls dure advocaat. De slachtoffers en hun familie hebben geen tranen meer en worden door onze justitie nóg maar eens in de hoek geschopt.
  • Tony Van Velthoven

    2 jaar geleden
    Komedie spelen kan hij ook nog !
  • Francis potters

    2 jaar geleden
    Vergeving, tuurlijk. En de absolutie ook nog. Maar eerst voor de rest van je leven den bak in. Nooit meer vrij.
  • DIRK SPRANGERS

    2 jaar geleden
    Dat er hier zijn die mee gaan in zijn toneeltje,kan ik in de verste verte niet snappen...
  • Wim Offermans

    2 jaar geleden
    Hij reageert zoals de meeste beschuldigden, groot theater, in samenspraak met hun advocaten. Dit scenario is steeds hetzelfde, hopelijk prikken we, met de kennis die we nu hebben opgedaan, door volgende "mises en scenes" Meervoud, want komen zullen ze.