Radio 2

Al zeker twee schapen ontvoerd en gedood in Oedelem: "Het moeten meerdere daders zijn"

In Oedelem zijn al zeker 2 schapen ontvoerd en gedood. Het gaat om schapen van 2 verschillende eigenaars. Een van hen is Albert. Hij merkte zondag dat er een dier ontbrak toen hij zijn schapen eten ging geven. Hij besloot het verloren schaap te zoeken, maar deed een vreselijke ontdekking.

Zondagochtend ging Albert uit Oedelem rond 7 uur zijn schapen voederen. Een van zijn geliefkoosde dieren bleek op brutale wijze gestolen uit de weide. “Aan de prikkeldraad hingen plukken wol en in het gras lag een grote plas bloed. De sporen in de weide getuigen dat de daders mijn dieren, 5 ooien en 11 lammetjes, achterna hebben gezeten." 

"Ze konden één ooi pakken en sneden het dier ter plaatse de keel over. Daarna moeten ze het over de prikkeldraad hebben gesleurd en in een bestelwagen hebben geworpen. Het moeten meerdere daders zijn. Iemand alleen kan dit onmogelijk gedaan hebben. Dat schaap woog zeker 80 kilogram."

Radio 2

Ook bij een andere man sloegen in de nacht van zaterdag op zondag schapendieven toe. "Toen we de dieren zondag kort na de middag wilden bijvoederen, ontdekte mijn vrouw dat er maar één schaap meer zat. We dachten eerst dat het dier ontsnapt was, tot mijn vrouw op de hoek van de weide een plas bloed zag liggen." 

"Ook op straat waren bloedspatten zichtbaar. Maar wolven zitten hier nog niet en voor een vos is zo’n schaap te zwaar. We zagen rond de bloedsporen ook duidelijke banden- en voetsporen. Het dier werd gestolen, de keel overgesneden en meegenomen.”

Emotionele waarde

De gestolen schapen kosten al snel 180 euro per dier. Maar de dieren hebben vooral een emotionele waarde zeggen beide eigenaars. Ze stapten alletwee naar de politie en dienden een klacht in. Woordvoerder Lien Vermeersch van de politiezone Het Houtsche bevestigt dat er 2 klachten zijn ingediend. “De zaak wordt onderzocht. We weten nog niet wie de daders zijn.” 

Meest gelezen