© Catwalkpictures

Zes trends op de modeweken, maar dan naast de catwalk

De modeweken zijn achter de rug en we kregen veel inspiratie voor komende herfst, maar fashionista’s en modellen in de straten van New York, Milaan, Londen en Parijs creëerden op hun beurt trends die je nu al kunt dragen. Een overzicht van de hipste items van het moment.

vwh

Rood leder

Van het Nederlandse topmodel Romee Strijd (foto midden) tot fashionista’s in alle modesteden: ze wagen zich aan zeer riskant rood leder. De manier waarop je overkomt, zit hem in de combinaties. Werk af met een luchtig bloesje voor een vrouwelijke toets en mijd te aansluitende jumpsuits als je niet op Alana Dante wil lijken.

© Catwalkpictures

De atleet in jezelf

Athleisure was vorig jaar al hip en zoals voorspeld blijft de trend nog even duren. Een jogging in combinatie met een trench? Een hoodie over een fleurige rok of gewoon een jurk met kap? Comfortabel is niet alleen makkelijk, het is ook nog eens helemaal on trend.

© Catwalkpictures

De statement trui

Als het straks mooier weer wordt, kan de jas eindelijk aan de kapstok en komt het erop aan om er een trui met karakter uit te kiezen. Lief, stoer of eerder sexy: komende lente mag het kledingstuk gerust verraden hoe je jezelf voelt.

© Catwalkpictures

Maakt het bont in nepbont

Een jas uit nepbont hoeft nog niet meteen aan de haak, maar ga dan wal voor een exemplaar die afwijkt van de bruine en zwarte klassiekers. Experimenteer met kleuren en prints en haal de Powerpuff Girl in jezelf naar boven.

© Catwalkpictures

Het broekpak

Het broekpak is al jaren in de mode en niet weg te denken in een menigte modebewuste vrouwen. Combineer sober met een dun rolkraagtruitje. Style af met een hip hoofddeksel of opvallende schoenen die onder je pantalon komen piepen. Leuk voor naar het werk, maar ook op een feestje met eender wel publiek.

© Catwalkpictures

Schoenen met standing

Niet alleen je trui mag gezien worden, ook schoenen met een twist zijn een favoriet van modeminnende dames. Een sobere look wordt meteen rock-’n-roll met een paar niet-alledaagse schoenen eronder. Durven is de boodschap. Toch iets soberder ingesteld? Ook de witte laarsjes met knipoog naar de sixties zijn weer hipper dan ooit.

© Catwalkpictures

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty