Den Hey-Acker ©  VUM

Dode bij steekpartij in jeugdgevangenis Breda

Een 19-jarige gedetineerde is vrijdag overleden door een steekpartij in jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda, dat zegt de Nederlandse politie. Een 20-jarige is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een 18-jarige gedetineerde opgepakt. De jeugdgevangenis kwam enkele maanden geleden nog in het nieuws nadat een jongere die vastzat ontsnapte en uiteindelijk door de politie werd doodgeschoten in Brecht.

Bron: De Telegraaf

LEES OOK. Politie schiet Nederlander (21) dood in Brecht

Het ging compleet mis tijdens het koken. Een 18-jarige gedetineerde vroeg een koksmes om een uitje te snijden. Toen hij eenmaal het mes in handen kreeg, kreeg hij een waas voor de ogen en stak hij in op twee medegedetineerden. Een van de slachtoffers, een 19-jarige man, werd meerdere keren gestoken en overleed aan zijn verwondingen. Het andere slachtoffer, een 20-jarige man, raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht waar hij geopereerd is. De 18-jarige kon worden overmeesterd.

Den Hey-Acker ©  VUM

Het gebeurde in een leefkamer waar ook een keukentje is. Op het moment van het steekincident waren meerdere gedetineerden aanwezig. Er is voor hen nazorg geregeld, zo zegt een woordvoerder van de DJI. De directie en personeel van de jeugdinrichting zijn erg aangeslagen door het incident. De politie doet onderzoek. De DJI gaat de inspectie Justitie en Veiligheid vragen ook een onderzoek uit te voeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

DJI laat vrijdagavond weten dat de familie van het slachtoffer inmiddels op de hoogte is gebracht. Over de aanleiding van de steekpartij worden vanwege het lopende onderzoek geen mededelingen gedaan. Volgens DJI zijn de directie en het personeel van de jeugdgevangenis “erg aangeslagen door deze afschuwelijke gebeurtenis.” Voor de direct betrokkenen is nazorg geregeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER