Met een kopbaldoelpunt opende Emmers de score voor Roda JC.  ©  ISOPIX

Xian Emmers scoort twee keer en brengt seizoenstotaal op tien voor Roda JC in spektakelstuk

In de Nederlandse eerste divisie blijft Roda JC stevig op dreef. In een waar spektakelstuk versloeg de ploeg van Limburgers Xian Emmers, Stefano Marzo en Jamie Yayi Mpie rode lantaarn Helmond Sport met 5-3. Roda JC blijft zo al voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen en is zo goed als zeker aan deelname aan de play-offs.

Pieter Vanlommel

3-0 na 28 minuten, wedstrijd gespeeld zou je dan denken. Niet zo in het Parkstad Limburg Stadion op vrijdagavond. Roda JC zat er mede dankzij een vroeg doelpunt van Xian Emmers op rozen tegen de hekkensluiter uit de Eerste Divisie. Maar de 3-1 in minuut 32 gaf de bezoekers uit Helmond weer een sprankeltje hoop.

Helmond kwam scherp uit de startblokken na de rust en dat resulteerde in de 3-3 toen de bezoekers twee keer raak troffen op amper twee minuten tijd. De straffe comeback zinde sommige thuissupporters duidelijk niet. Zij wierpen projectielen op het veld, waarop het duel even gestaakt werd.

Na de hervatting ging de partij vlot op en neer, waarbij Roda uiteindelijk aan het langste eind trok. Pflücke zorgde met de 4-3 opnieuw voor een voorsprong. En dankzij zijn tweede van de avond legde Xian Emmers in minuut 89 de wedstrijd helemaal in een definitieve plooi: 5-3 werd ook de eindstand.

Tiende doelpunt

Het laatste doelpunt kwam er overigens op aangeven van Tongenaar Jamie Yayi Mpie, die nog maar een minuut op het veld stond toen hij Emmers bediende. Emmers bracht zijn seizoenstotaal zo op tien doelpunten. De middenvelder uit Paal heeft ook al elf assists achter zijn naam, straffe cijfers. Net als Emmers maakte ook gouwgenoot Stefano Marzo de wedstrijd vol. De verdediger lag met een assist aan de basis van de 3-0.

Dankzij de overwinning kan Roda JC een ticket voor de play-offs zo goed als zeker niet meer ontglippen. In die play-offs dingen de Nederlands-Limburgers mee naar een plekje in de Eredivisie. De reguliere competitie eindigt op 6 mei.