Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Carl Devos: “De voorbije jaren waren woelig, de resterende beloven niet anders te zijn”

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen is het zoveelste alarmsignaal over het verval van de traditionele partijen. Die spelen verder, zoals het orkest op de Titanic, die gisteren precies 110 jaar geleden verging. Dat orkest is befaamd, omdat het heldhaftig zelfopofferend bleef spelen om paniek te vermijden. Al vinden critici dat zo een vals veiligheidsgevoel ontstond, waardoor mensen niet tijdig redding zochten. Hoe dan ook, het orkest ging ten onder.

20 reacties

  • Stef De Vos

    2 jaar geleden
    Zou het in de EU kunnen dat de premier van Vivaldi, lid van het 10e grootste partijtje van zijn land en die in zijn land niets heeft hervormd inzake pensioenen, arbeidsmarkt, fiscale druk en het opzadelt met het tweede slechtste begrotingstekort van de EU en met een torenhoge schuld, toch een zeer verantwoordelijke hoge benoeming krijgt? Zijn die toppolitici in de EU-landen dan stekeblind? Dat de EU dan zwak is, verrast niet?
  • vandekempen bart

    2 jaar geleden
    een paar vlaamse minderheidspartijtjes die minder dan de1 op 3 van de vlamingen vertegenwoordigt, gedepaneerd door zowat alle waalse partijen op pvda na, en zo komen ze net aan een meerderheid in den belgique. ondemocratisch, we worden geregeerd door, en platbelast voor, wallonie.
  • frans Venloo

    2 jaar geleden
    Zitten op hun postje en graaien tot ze weg zijn wie gelooft nog in deze regering . of de politiek Belgie wordt in de armoede gestort maar dat is hun probleem niet ze verdienen goed
  • Jean West

    2 jaar geleden
    Een regering die zelfs niet mocht bestaan want het volk heeft hen niet verkozen. De Croo is opgevoed door een moeder die vond dat kinderen van arbeiders niet naar de universiteit zouden mogen gaan, dit zegt genoeg.
  • Hubert Vanmechelen

    2 jaar geleden
    Wat had je verwacht van een regering met 7 partijen ? Als je met zovele tot het compromis moet komen kunnen er geen grootse dingen verwezenlijkt worden. Vele grootse dingen ""beloven" daarentegen zag je zo aankomen 🤭