Perenaar versiert straat voor Pasen: "Een uit de hand gelopen hobby"

In de Kwikstraat in Peer heb je op dit moment ogen tekort. Bewoner Guido versierde de straat in thema Pasen. Hij staat in de buurt bekend om zijn versieringen en bewoners komen dan ook met plezier over de vloer. 

10 jaar geleden kwam bewoner Guido Craeghs met het idee om zijn straat wat te versieren rond Pasen, ondertussen is het een jaarlijkse traditie geworden. De voortuinen van enkele huizen in de Kwikstraat zijn volledig versierd in het thema Pasen. Deze traditie doet hij niet enkel rond de paasvakantie, maar ook bij Kerst: "Bij zulke momenten krijg ik dagelijks tientallen mensen op bezoek, ooit stonden hier rijen aan te schuiven om binnen te komen", zegt Guido enthousiast, "Het begon ooit met één paashaas, elk jaar kocht ik er enkelen bij. Ondertussen zijn we 10 jaar verder, dan kan dat wel tellen hé."

Niet alleen buurtbewoners komen op bezoek, maar woensdag kwam ook de paashaas over de vloer. "Heel wat kinderen zijn eitjes komen halen, voor hun is dit ook een geweldige activiteit", aldus Guido. Een van die enthousiaste kinderen is de 4-jarige Louise: "Alles is echt super mooi, vooral het ballon-konijn", en ze wijst naar een groot opblaasbaar konijn. 

Ook Guido's buren zijn blij voor hem: "Je ziet hoe hij ervan opvrolijkt, hij vindt dit super om te doen. Elk jaar maakt hij er iets moois van en het wordt ook telkens groter. Dit is een doodlopende straat,  dus er snel langsrijden is moeilijk.  Soms staan hier rijen aan te schuiven om het spektakel te zien. Het is praktisch een attractie." 

Guido verwelkomt iedereen onder zijn carport, daar staat heel wat drank klaar. "Ik ben blij dat er dagelijks mensen over de vloer komen, het zorgt voor lachende gezichten. De paashaas heeft ook voor iedereen een zakje chocolade eitjes gebracht, die krijgen ze ook mee." En ook de bezoekers zijn enthousiast: "Ik zag het berichtje op Facebook en we zijn meteen naar hier gekomen, de fantasie van mijn kleindochter slaat volledig op hol", lacht de oma van Louise. 

Guido is de drijvende kracht achter dit concept, maar ook bij zijn buurvrouw is de tuin versierd:"Heel de voortuin van mijn buurvrouw Mia staat ook vol versiering. Gelukkig heeft ze mij ook geholpen. Mia heeft al het stikwerk gedaan, de strikken gemaakt, stoffen aan elkaar genaaid. En daarnaast hebben we ook samen haar veranda versierd, zoals je kan zien is dat een uit de hand gelopen hobby geworden."

Guido werkte 3 weken aan de versiering. Iedereen is nog welkom tot en met zondag 24 april, daarna gaat alles weer even de kast in. Hij raadt aan om in de avond over de vloer te komen: "Dan zijn alle lichtjes aan en is het geheel nog vele mooier." 

Meest gelezen