Rook stijgt op in Kiev.
Volledig scherm
Rook stijgt op in Kiev. © AFP

Rusland valt opnieuw Oekraïense hoofdstad Kiev aan: verschillende explosies in wijk in Kiev, aanval op wapenfabriek

De Oekraïense hoofdstad Kiev ligt onder vuur bij een nieuwe Russische aanval, aldus officiële bronnen. Er waren verschillende explosies in de wijk Darnytsia, maakte burgemeester Vitali Klitsjko vandaag bekend via Telegram. Ook een Oekraïense militaire fabriek in een van de buitenwijken van de hoofdstad is onder vuur genomen, bevestigen zowel Oekraïense als Russische bronnen. Bij de aanval in Kiev viel een dode en raakten meerdere mensen gewond, meldde burgemeester Klitsjko op de lokale tv. 

60 reacties

  • Elisa deJong

    2 jaar geleden
    Er zijn mensen, die graag goed doen met hun rijkdom. Oa Bill Gates. Dat geeft een goed gevoel. Jammer, dat niet elke rijkaard zo doet. Wat zou gelukkiger maken..
  • Karel Dillen

    2 jaar geleden
    Cuba was in 1962 ook een soeverein land Christine Laevers maar de Amerikanen zouden dat land ook binnengevallen zijn mochten de Russen er toen raketten hebben geplaatst.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Oekraïne heeft het volste recht zich te verdedigen. Het is een soeverein land. Ik begrijp de tolerantie tgo Poetin niet en hoe hij de dingen ziet : het oude Sovjet-grondgebied, tralala. Infrastructuur vernietigen, gebouwen, terreurdaden tgo burgers ... waarom die tolerantie tgo een man en een 20-tal meelopers? Iedereen loopt in zijn verhaal mee. Ik vind dat heel bizar.
  • didier poelman

    2 jaar geleden
    Zelinsky is en blijft een komiek en entertainer in hart en nieren maar dat hij gedurende 8 jaar tegen zijn eigen volk gevochten heeft in de dombas regio daar kraait geen haan meer van en het is waar had men in Mariupol al lang met een wit vlagje gezwaaid dan zouden er nu zoveel slachtoffers niet gevallen zijn en worden
  • Marcus Vadis

    2 jaar geleden
    Ukraine had gewoon zijn troepen uit Mariupol moeten terugtrekken. Zelfde fout als het Derde Rijk in Stalingrad in 1942. Het had veel minder levens bij militairen en burgers gekost dan nu. Bijna de hele zuidkust is bezet, dus heeft het geen zin meer Mariupol te verdedigen.