Direct naar artikelinhoud
NieuwsDiksmuide

Zwaar geval van verkeersagressie in Diksmuide: koppel kilometerslang achtervolgd, verdachte aangehouden voor poging doodslag

De Oostendestraat in Diksmuide.Beeld Google

In Diksmuide heeft zich donderdagnacht een geval van verkeersagressie voorgedaan. Een jongeman achtervolgde een koppel kilometerslang en reed hen uiteindelijk aan. De jongeman is aangehouden voor poging doodslag. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen.

en

Een koppel veertigers reed donderdagnacht in Diksmuide toen een jonge bestuurder hen plots met hoge snelheid inhaalde via een vluchtheuvel. Het koppel knipperde daarop even met de lichten, waarop de jongeman voor het koppel uit bleef rijden en herhaaldelijk bruusk remde. 

De jonge chauffeur, geboren in 2001, zette op een gegeven moment zijn wagen dwars op de baan. Het koppel kon een ongeval verschillende keren vermijden, maar uiteindelijk kwam het toch tot een aanrijding. Daarop vluchtte hij weg. 

De politie kon de man nog de avond zelf arresteren aan de hand van camerabeelden van de Oostendestraat. Hij bleek met de auto van zijn vader te rijden. Het hele gebeuren werd gefilmd door de dashcam van de jongeman. De onderzoeksrechter besliste zaterdagmorgen om hem aan te houden voor poging doodslag en bedreigingen.

Dinsdag verschijnt de verdachte voor de raadkamer, die zal oordelen of hij nog een maand langer in de cel moet blijven. De advocaat van de jongeman betwist alvast de kwalificaties die op de feiten werden gekleefd. “Mijn cliënt ontkent dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden”, klinkt het. “Hij werd uitgedaagd en heeft verkeerd gereageerd op het verkeerde moment.”