Anthony (34) verongelukte vrijdag en laat zijn vriendin en vijf kindjes achter.
Volledig scherm
PREMIUM
Anthony (34) verongelukte vrijdag en laat zijn vriendin en vijf kindjes achter. © RV

“We vreesden dat dit kon gebeuren, maar die motorfiets was zijn uitlaatklep”: vriendin en vijf kinderen blijven gebroken achter na dodelijke crash van Anthony

Maasmechelen“Hij zou een ritje maken met de motor, en daarna nog helpen met dweilen zodra de kindjes in bed lagen.” Het gezin van Anthony Salamone (34) uit Maasmechelen blijft gebroken achter nadat de vader van vijf vrijdagavond verongelukte. Zijn kinderen waren zijn grootste schatten, zijn motorfiets een uitlaatklep na enkele intense jaren. “We beseften dat, maar echt gerust zijn we er nooit in geweest. Ook al is hij altijd een verantwoordelijke bestuurder geweest.”

  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt
  2. Van slapen in kasteeltoren en tot wijn drinken in hoenderhok: dit zijn de concrete plannen met kasteel Leut
    PREMIUM

    Van slapen in kasteelto­ren en tot wijn drinken in hoenderhok: dit zijn de concrete plannen met kasteel Leut

    De definitieve toekomstplannen voor het kasteel van Leut werden donderdag uit de doeken gedaan. Toeristen kunnen verblijven in beide koetshuizen én in de torenkamers van het kasteel, waar zelfs Leopold I ooit één nachtje verbleef. Toerisme Vlaanderen zet verder in op het ontdekken van Maaslandse wijn, de bouw van een wijkcentrum voor Leut en Meeswijk, en de volledige restauratie van het kasteel. “De totale oplevering wordt in 2029 verwacht", zegt projectleider Ben De Vriendt.
    Maasmechelen