©  EPA-EFE

Dodentol tropische storm op Filipijnen blijft oplopen, nog meer dan honderd vermisten

De dodentol na de doortocht van de tropische storm Megi op de Filipijnen is opgelopen tot 172. Dat heeft het nationaal agentschap voor rampen zondag meegedeeld. Circa 110 anderen zijn nog steeds vermist.

debn
Bron: BELGA

Van de slachtoffers kwamen er 156 uit de provincie Leyte, zo’n 600 kilometer ten zuidoosten van Manilla, waar aardverschuivingen de gemeenschappen in Baybay City en Abuyog Town verwoestten. In de twee gebieden worden nog steeds minstens 104 mensen vermist, aldus het agentschap.

In andere getroffen gebieden kwamen 16 mensen om het leven, voornamelijk bij overstromingen veroorzaakt door tropische storm Megi, die op 10 april het land teisterde.

Meer dan 2 miljoen mensen in 30 provincies werden getroffen door de storm, die meer dan 207.500 inwoners dwong hun huizen te ontvluchten. De schade aan landbouw, huizen en openbare infrastructuur werd geschat op meer dan 257 miljoen pesos (4,6 miljoen euro), aldus het agentschap.

 ©  EPA-EFE

De pogingen om de slachtoffers te vinden gaan door, ondanks de bezorgdheid over de veiligheid van de reddingswerkers in de aardverschuivingsgebieden, zei Mark Timbal, een woordvoerder van het nationale rampenbureau.

“Tot nu toe hebben onze zoek- en reddingsteams hun operaties niet stopgezet”, vertelde hij aan het DZBB-radiostation in Manilla. “Meer dan 300 zoek- en reddingswerkers zijn ingezet om de slachtoffers te helpen.”

De Filipijnse archipel wordt jaarlijks getroffen door gemiddeld 20 tropische cyclonen.

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer