Woede Lampaert al wat bekoeld nadat hij mogelijk podium verliest na val door toeschouwer: “Had hem misschien niet ‘kalf’ moeten noemen”

Parijs-RoubaixWat een pech voor Yves Lampaert en het al zo geplaagde Quick.Step - Alpha Vinyl in Parijs-Roubaix. Zelf sprak hij van een podiumplaats, voor Patrick Lefevere werd het zeker top vijf. Maar door een onoplettende en te enthousiaste fan werd het slechts een tiende stek in net zijn droomkoers. “Wat een kalf”, sprak Lampaert in een eerste reactie op Radio 1. Ook bij VTM Nieuws was Lampaert, meteen getroost door zijn partner Astrid die hun zoontje Aloïs had meegebracht, niet mals: “Zo’n supporter blijft beter thuis.” Lefevere: “En weer staat er zo’n ezel met een cameraatje.” 

108 reacties

  • André Christiaens

    2 jaar geleden
    Heeft er al iemand gezien die wielerrenners aanmoedigen dit met zijn armen achter zijn rug en in de handen klappen?. De man stond niet op het wegje maar in de graskant zoals alle andere toeschouwers, trekt eens die oogkleppen van voor jullie ogen voor je de toeschouwer de schuld geeft. Alaphilippe reed van achter op een stilstaande moto, ja hier was Lefévere rap bij om de schuld in motorrijder zijn schoenen te schuiven.
  • Germain De Block

    2 jaar geleden
    Lefevre vergeet dat zijn 'ezel' in de volgwagen renners omver reed vorige week,en zou zijn renner die als wielerterrorist niet op kassei rijdt mischien wat nederlands kunnen bijbrengen.
  • Steven Moreels

    2 jaar geleden
    als het niet draait binnen de ploeg zijn opmerkingen tijdens interviews na de koers doorgaans giftiger dan anders. Mocht er een collega Quick Stepper (zou niet weten wie) gewonnen hebben dan zou Lampaert dit voorval iets meer gerelativeerd hebben. Enthousiaste supporters heb je ne eenmaal niet in de hand, achter een draad steken zoals in het voetbal kan niet he. Niet zagen, er zijn nog koersen
  • Erwin Cauwenbergh

    2 jaar geleden
    Lampaert zat kapot. Lefevre , ga zoeken waar het scheelt ipv uw supporters te laten beboeten. Anders schaf wedstrijden als deze gewoon af. Ik ben geen fan meer. Na Evenepoel in de Brabantse pijl heb ik het zowat gehad. Wat een verschil met Van Aert. Groot in verliezen is ook groot zijn.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Lampaert reed waar iedereen reed en waar elke renner mocht rijden. De toeschouwer stond duidelijk op de weg en stak zijn armen uit. Hoge boetes en schadevergoedingen voor het veroorzaken van dergelijke valpartijen. Hier zijn geen verzachtende omstandigheden mee gemoeid.