Dirk Draulans
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Draulans © VTM

Dirk Draulans ziet hoe Oekraïne-oorlog het klimaat verdringt: “Ik word bang voor de toekomst van mijn kleindochter”

Showbizz“Als ik Rudi Vranckx verslag zie uitbrengen vanuit Oekraïne weet ik: ik kan dat niet meer”, bekent Dirk Draulans (65). “Na tien jaar oorlogsverslaggeving kreeg de angst me in zijn greep en ben ik ermee gestopt.” Maar de bioloog die in ‘De Verraders’ met veel aplomb de verkeerde naar huis stuurde, geeft één strijd nooit op: die voor het behoud van de natuur. In een openhartig interview vertelt hij over z’n toekomstdromen, angsten en levenslessen. “Ik heb een bewogen liefdesleven gehad, met drie kinderen bij drie verschillende vrouwen.”

78 reacties

  • Lenne Harding

    2 jaar geleden
    Begrijp je volledig, alleen steekt de mens liever zijn kop in het zand. Zoals de slogan, water is een zorg voor later.
  • Marc Peeters

    2 jaar geleden
    Vertel liever eens wat jouw inspanningen zijn. Heb je groendaken, een ecologische tuin, zonnepanelen voor het opladen van de elektrische wagen en een laadstation, een warmtepomp en een super geïsoleerde woning. Regenwater opvang enz.? Indien niet, heb je gelijk. Maak je dan maar zorgen voor uw nazaten.
  • RENE LENAERTS

    2 jaar geleden
    Als de groene jongen en pacifist op zijn 65ste nog niet begrepen heeft dat niet alleen de macht (cfr Mao) maar ook de vrede uit de loop van een geweer komt zal hij ook de klimaatopwarming niet stoppen door te zagen. Met meer kerncentrales hadden we minder (Russisch?)gas nodig.
  • Iris Demunster

    2 jaar geleden
    Blijkbaar is het klimaat nu geen prioriteit meer van onze politiekers. Men zou verwachten dat ze deze oorlog willen oplossen met een vreedzaam overleg, om de Europese burger veilig te stellen, maar nee, liever het risico op een wereldoorlog. De 'groten' beslissen en de 'kleine' moeten het maar ondergaan. It's all about the money ... . Eens zien wat de gevolgen voor Europa zullen zijn. Niet rooskleurig vrees ik ...
  • Vohbo Van Arlen

    2 jaar geleden
    Elke klimaatpanicus die niet massaal wil inzetten op nucleaire energie is onmogelijk serieus te nemen.