Sporza

Zus en verpleegkundige Saghine Lampaert reageert op valpartij Yves in Parijs-Roubaix: "Gelukkig stond hij direct recht"

Wielrenner Yves Lampaert uit Ingelmunster kwam deze middag ten val in de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix door de hand van een supporter. Zijn zus Saghine, die verpleegster is, reageerde eerst boos en dan opgelucht: "Ik ben blij dat hij direct na de valpartij rechtstond en dat er niets heel ernstigs aan de hand was". 

Yves Lampaert had zicht op een podiumplaats tot een supporter die veel te dicht op het parcours stond hem aanraakte met zijn hand. Het gevolg was een stevige val op de kasseien. Zus Saghine: "Ik heb Yves zelf nog niet gehoord, zijn vrouw Astrid wel al heel kort. Maar we gaan elkaar deze avond zien. Gelukkig stond hij direct terug recht en heeft hij niets. Het was schrikken voor iedereen. Op het eerste gezicht zal zijn blessure waarschijnlijk wel meevallen, maar het is superjammer, want die podiumplaats zat er echt in."

Eerst erg boos

Eerst was ze net als iedereen erg kwaad op de "man met het blauwe petje". "Die zal ook wel erg geschrokken zijn en zal zich waarschijnlijk echt niet goed voelen. Het is jammer dat het is gebeurd. Mijn eerste reactie was ook heel kwaad, puur van de schrik. Hij heeft hier zo lang naar toe gewerkt en is expres niet naar huis gekomen om niet ziek te worden. Hij heeft zijn zoontje Aloïs 3 weken niet gezien en dan door zoiets stoms .... Gelukkig stond hij direct recht. Straks zal ik hem zien en ik ben wel benieuwd naar zijn verhaal."

Wekenlang naartoe geleefd

Kijkers van Iedereen Beroemd konden al twee jaar volgen hoe de hele familie Lampaert uit West-Vlaanderen zich voorbereid heeft op Yves' deelname aan Parijs-Roubaix. Zus Saghine stond op het parcours: "Mijn ouders hebben rondgereden. Broer was met vrienden thuis. En ik stond op de kasseistrook met de supporters van de supportersclub Forza Lampaert, we hebben hem nog gezien toen hij goed zat. Hij zal deugd hebben om nog eens met de supporters samen te komen. Het was een heel intense periode voor hem."

Meest gelezen