Joel Hoylaerts/PN
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts/PN

REPORTAGE. De Vlamingen die al 50 dagen een Oekraïense vlag aan hun gevel hangen: “Ik kan Poetin niet door de tv trekken, dus hang ik maar een vlag”

Hemelsblauw voor de wijdse Oekraïense luchten en goudgeel voor de eindeloze tarwevelden eronder. De twee primaire kleuren van de Oekraïense vlag wapperen al sinds het begin van de Russisch-Oekraïense oorlog aan Vlaamse gevels, ook bij Adelheid, Mattias, Claudine en Frank. “Passanten steken hun duim op en chauffeurs claxonneren. Die vlag blijft hier hangen zo lang de oorlog duurt, desnoods jaren.”

41 reacties

  • anne callebaut

    2 jaar geleden
    Als Zelensky slim is dan hangt hij aan zijn paleizen in Kiev de witte vlag en bespaart hij honderden doden.
  • Frank Bolle

    2 jaar geleden
    Norman Kamosi. Natuurlijk is het logisch dat dit ons harder raakt, het is gewoon dichterbij. Gaat u misschien naar alle begrafenissen van de duizenden Belgen die elke week sterven ? Of beperkt u zich tot de begrafenissen van vrienden en familie ? Stop toch met altijd te insinueren dat dit iets met rascisme te maken heeft.Als elke regio zijn vluchtelingen zou opvangen zou de wereld er veel beter uit zien.Maar dat doen ze niet in de landen die u beschrijft.Misschien best daar uw pijlen op richten
  • Antonio Vivaldi

    2 jaar geleden
    Zolang landen denken dat ze beter zijn dan anderen zal het niet beteren op deze aardkloot!!
  • Patrick Franssens

    2 jaar geleden
    Ik zou eens 1 politieker willen zien die net zoals Zelensky op zijn plaats blijft zitten, wetend er moord teams op weg zijn hem uit te schakelen. Mijn mening: als je politiekers ziet verkassen naar het buitenland, stront aan de knikker. Die weten veel meer dan wat verteld wordt.
  • Bertrang Russell

    2 jaar geleden
    Hingen diezelfde Vlamingen destijds ook een Cubaanse vlag aan hun venster, toen de NAVO ik bedoel Cuba Rusland ik bedoel Amerika uitdaagde ?