Ex-wielrenner Bart Wellens
Volledig scherm
PREMIUM
Ex-wielrenner Bart Wellens © Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Ex-sporters over hun gevecht met de weegschaal na hun carrière: “Intussen sta ik na een kwartier voetballen te hijgen”

Ex-wielrenner Nico Mattan (50) - “beu dat iedereen zei dat ik dik was” - schrapte alle koolhydraten en zo ook 15 kilogram van de weegschaal. Na de topsport steekt een cijfertje meer of minder zo nauw niet, en toch: “Opnieuw het lichaam willen dat ooit in topvorm was: ik kan dat begrijpen”, concluderen Bart Wellens, Hanna Mariën, Heidi Rakels, Sugar Jackson en Carine Verbauwen in openhartige getuigenissen over het gevecht met de weegschaal na de topsportcarrière. “Al hebben die extra kilo’s soms ook hun voordelen.” Dit is hoe zij proberen op hun ideale gewicht te blijven.

26 reacties

  • Ronny minnen

    2 jaar geleden
    ieder pondje gaat door het mondje ,akkoord maar ik had een colega en als ik de HELFT moest eten van wat hij at dan woog ik 140 a 150 kg en hij nog geen 60 kg en nu weeg ik net onder de 100 kg met veel moeite dus het zit zeker wel wat in de genen
  • Peeters Francis

    2 jaar geleden
    Ieder pondje komt door het mondje.
  • patrick neyt

    2 jaar geleden
    Bij voetballen kan men nog eens wandelen, ga hier geen namen noemen, bij koersen! gaat men dikwijls tot het uiterste, mijn vader zaliger, ook prof geweest, noemde voetballers pannekoeken..lol
  • Koen meurer

    2 jaar geleden
    Ik heb tot mijn 40ste elke dag gesport, eigenlijk was sport mijn leven. Tot ik door artrose onmiddellijk moest stoppen. Ik kan je garanderen dat die kilo's erbij vliegen. Nog een wijntje en aperitiefje erbij en je bent binnen de kortste keren 30kg zwaarder.
  • Christiaan GOETHALS

    2 jaar geleden
    Dat is al een feit Mieke, velen weten dat niet. De verlengingen bij voetbal laten ook duidelijk zien dat het zwaarder is. Bij koersen zit je en heb je enkel maar te duwen, iets wat je uren kan doen.