Yves Lampaert tijdens Paris-Roubaix gisteren.
Volledig scherm
Yves Lampaert tijdens Paris-Roubaix gisteren. © BELGA

OPROEP. Bent u de supporter die Yves Lampaert ten val bracht?

Dylan Van Baarle won zondag de snelste editie van Parijs-Roubaix uit de geschiedenis, maar na afloop ging het toch vooral over wat er zich op 7 kilometer van de finish had afgespeeld. Op de ‘secteur pavéé Willems à Hem’, de voorlaatste kasseistrook van de dag, kwam Yves Lampaert ten val. Hij botste tegen een supporter die hem met enthousiast applaus aanmoedigde, maar die vergat zijn armen weer in te trekken op het moment dat Lampaert voorbijreed. Lampaert viel, en zag zich een mogelijke podiumplaats door de neus geboord.

  1. Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar onze man zag groothertogin María Teresa ontdooien bij Filip en Mathilde
    PREMIUM
    Royalty

    Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar onze man zag grootherto­gin María Teresa ontdooien bij Filip en Mathilde

    Afstandelijk, arrogant en autoritair. Van alle echtgenotes van Europese vorsten zijn de vooroordelen over de Luxemburgse groothertogin María Teresa (68) het grootst. Maar tijdens het staatsbezoek aan België liet ze een verrassend warme, hartelijke en goedlachse kant zien. In het gezelschap van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) ontdooide de groothertogin met Cubaanse roots en liet ze zelfs onverwacht haar hart spreken: “Zoals elke banneling moest ik vechten om geaccepteerd te worden.”
  2. Francis Vrancken stopt als Beerschot-voorzitter na conflict met Saoedische eigenaars: “Ik heb geen inbreng meer en dat doet pijn”

    Francis Vrancken stopt als Beer­schot-voorzitter na conflict met Saoedische eigenaars: “Ik heb geen inbreng meer en dat doet pijn”

    Francis Vrancken zal vrijdag voor de laatste keer als Beerschotvoorzitter de wedstrijd op het Kiel tegen Patro Eisden bijwonen. Hij legt zijn functie neer uit onvrede met het beleid van voetbalholding United World van de Saoedische hoofdaandeelhouder Prins Abdullah. Het afspringen van de overnamedeal met de Chinees-Europese groep die ook achter FC Den Bosch zit, was de druppel teveel: “Samenwerken met United World is voor mij niet meer mogelijk.”