© AFP

‘Dislike’-knop op Facebook maakt zijn intrede maar niet waar je het verwacht

Na herhaaldelijk aandringen van de gebruikers lanceert Facebook dan toch een ‘dislike’-knop. Maar dat duimpje naar beneden kun je niet gebruiken waar je het zou verwachten.

gjs

Facebook heeft zes knoppen waarmee je kan reageren op statussen van je vrienden. Vind ik leuk, Wow, Droevig en zo meer. Waar gebruikers van de sociale netwerksite het meest naar vragen - een duim naar beneden - is er nog steeds niet. Te negatief, vinden ze bij Facebook.

Toch lijkt de 'dislike’-knop langzaam zijn intrede te gaan doen. Dat gebeurt eerst binnen de berichtenapp Messenger - of op de website in het deel waar je chat met je vrienden. Wanneer sommige gebruikers op de drie puntjes naast een bericht van een vriend via de chat klikken, krijgen ze de keuze uit Emoji’s met de neerwaartse duim erbij, meldt technologiewebsite Techcrunch.

© TechCrunch

Of die feature binnenkort bij alle gebruikers gelanceerd wordt, is nog onduidelijk. “We testen voortdurend manieren om Messenger plezanter te maken”, klinkt het bij Facebook. “Dit is een kleine test waarbij we mensen de kans geven om op elk chatbericht te reageren zoals je dat op een statusupdate doet.” Als het testpubliek er goed op reageert, kan het dus dat binnenkort iedereen chatberichten van anderen kan ‘disliken’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER