Wat betekent bekerwinst van Buffalo’s voor Europese kansen van Antwerp en KV Mechelen?

AA Gent won gisteravond de beker en is nu al zeker van het beste Europese ticket dat het kon halen: een plek in de laatste voorronde van de Europa League. Maar wat betekent dit nu voor de Antwerpse clubs?

dsvn

Antwerp

Antwerp begint komende zondag op een vierde plaats aan de Champions’ play-offs. Als het op die plek blijft staan én AA Gent ook de Europe play-offs wint, dan is het barrageduel overbodig en krijgt de Great Old het ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

Als KV Mechelen, Charleroi of Genk de Europe play-offs winnen, dan komt er uiteraard wél een testwedstrijd tussen de vierde van de Champions’ play-offs en de eerste van de Europe play-offs.

Antwerp kan - net als Anderlecht – dus maar beter duimen voor AA Gent wil het zeker zijn van Europees voetbal. Eindigt de Great Old op de derde plaats in de play-offs, dan begint het in de laatste voorronde van de Conference League.

De kampioen mag naar de groepsfase van de Champions League, de vicekampioen naar de derde voorronde van de Champions League

KV Mechelen

KV Mechelen, dat zaterdag aan de Europe play-offs begint met een thuismatch tegen Charleroi, moet nog steeds proberen de eerste plek te halen in de Europe play-offs.

Alleen als Anderlecht de beker had gewonnen, zou dat hebben volstaan voor een Europees ticket.

Maar nu Gent de beker heeft veroverd, dient KV bij eindwinst in de play-offs dus nog wel een barragematch tegen de nummer vier uit de Champions’ play-offs te spelen met een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League als inzet.

MEER OVER KV Mechelen