Erger je je keer op keer aan de traagheid van je laptop? Zo voer je zijn snelheid een flink stuk op.
Volledig scherm
Erger je je keer op keer aan de traagheid van je laptop? Zo voer je zijn snelheid een flink stuk op. © ThinkStock

Met deze upgrade maak je je oude laptop razendsnel

TweakersIs je laptop zo traag dat je in de tijd dat Windows opstart rustig even koffie kan zetten? Dan heeft reviewer Jelle Stuip van technologiesite Tweakers een aantal tips voor je op een rij gezet. Ze zijn niet allemaal gratis, maar geven je laptop mogelijk wel een tweede leven.

8 reacties

  • Guy De Smet

    2 jaar geleden
    Windows 11 draait niet op oudere pc's. Windows 10 wordt nog 3 jaar ondersteund tot 2025, daarna moet je wel upgraden/vervangen wil je nog gaan bankieren e.d.
  • luc bruyndonckx

    2 jaar geleden
    De meeste laptop en pc's draaien goed als je regelmatig alle overbodige rommel wist en schijfonderhoud doet. Download een gratis programma "Ccleaner" en dat zorgt er voor dat je pc heel wat sneller draait, het ruimt alles op wat je pc vertraagt.
  • sjaak vanslembrouck

    2 jaar geleden
    @Jean Versmissen Windows heeft veel problemen maar is wel zeker de beste OS die je kan gebruiken, is linux etc op papier beter ? Maar probeer daar maar eens op te gamen, heel veel compatibiliteitsproblemen, veel verschillende versies ook die wel werken voor het ene en dan weer niet voor het andere, Linus heeft er goeie videos voor. JE kan het zonder windows maar alles zal wel 3x moeilijker zijn.
  • De Korte Johan

    2 jaar geleden
    Wat hier niet vermeld word is het registry (wat me enorm verbaasd) , alles word hierin gezet om Windows te draaien.Gebruik een degelijke registry cleaner en je alles draait vlot ook het opstarten.
  • Jean Versmissen

    2 jaar geleden
    Die zogezegde "veroudering" is grotendeels een typisch Windows verschijnsel, al lang bekend. Remedie nr 1: gebruik geen Windows, er zijn betere bestuurssystemen en die hebben dat niet. Er is uiteraard ook een echte veroudering vb in de zin dat er nieuwe programma's gemaakt worden die andere eisen stellen. Maar dat is belange niet zo uitgebreid en treedt minder snel op, waardoor je je laptop vaak kan gebruiken tot hij de geest geeft.