©  BELGA

Onvoldoende bewijzen: Parket deelt geen straffen uit voor incidenten van racisme tijdens Club Brugge-Anderlecht

Het Parket van West-Vlaanderen heeft besloten om de incidenten van racisme tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht (van 19 december 2021) zonder gevolgen te klasseren. Volgens onze informatie heeft het Parket enkele (vermeende) verdachten verhoord en kwam het tot de conclusie dat er onvoldoende bewijzen zijn om hen te vervolgen.

jve, jswk

Na afloop van de topwedstrijd op het veld van Club Brugge (2-2) gaf Anderlecht-coach Vincent Kompany emotioneel interview. “Ik ga sowieso gedegouteerd en teleurgesteld naar huis”, zei Kompany na afloop van de wedstrijd in het Jan Breydelstadion. “Ik ga het heel kort houden. Mijn staf, mijn spelers en ikzelf zijn de hele wedstrijd uitgescholden voor bruine aap en wat dan ook. Dat zijn dingen waar ik het moeilijk mee heb.”

“Ik wil nu met mijn staf samen zijn”, vervolgde Kompany. “We zijn hier met een heleboel mensen die heel veel gegeven hebben voor dit land en die gewoon komen voetballen. Dus voor mij is de wedstrijd nu onbelangrijk. Ik wil geen conflict met Club Brugge. Ik wil gewoon naar huis. Rusten en met mensen die belangrijk zijn voor mij tijd doorbrengen.”

Het Parket van West-Vlaanderen opende meteen een onderzoek. Het kon enkele personen vrij snel identificeren en verhoren, maar er werd geen enkel bewijs gevonden. Eerder klonk het ook al bij de politie dat niemand iets gehoord of gezien had.

LEES OOK.Anderlecht-coach Vincent Kompany gedegouteerd na racisme tijdens wedstrijd tegen Club Brugge: “Ze riepen bruine aap”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer