Archiefbeeld ©  Foto Kurt

Buurtcomité in beroep tegen nieuwe vergunning van Walibi

De vereniging ‘Les Versants de la Dyle’, die buurtbewoners verenigt die gekant zijn tegen bepaalde activiteiten in attractiepark Walibi, gaat in beroep tegen de nieuwe integrale vergunning die op 30 maart is verleend aan het attractiepark in Waver. De vergunning werd afgeleverd aan de vooravond van de seizoenopening na de intrekking door de Raad van State van de in 2018 verleende vergunning.

jvh
Bron: BELGA

De vereniging voert drie redenen aan voor het beroep bij het Waalse Gewest. Vooreerst is er een bepaling in de vergunning waardoor Walibi op tien ‘uitzonderlijke dagen’ per jaar de normale geluidsgrenswaarden met 5 dBA mag overschrijden. Omwonenden vinden 55 dBA overdag, 50 dBA in de vooravond en 45 dBA ‘s nachts al moeilijk om mee te leven en vragen dat deze drempels niet worden overschreden. 

De vergunning laat verder 75 dBA geluid toe tijdens vuurwerk op uitzonderlijke avonden. Om te voorkomen dat er overmatig geluid is afkomstig van een andere bron - muzikaal amusement bijvoorbeeld - vragen de bewoners dat de geluidsnorm die van toepassing is op het park tijdens vuurwerk strikt beperkt tot het geluid dat door de schoten wordt gegenereerd.

Het derde motief van de omwonenden beoogt de jaarlijkse verhoging van het aantal  geluidsmetingen om de uitbating van het attractiepark beter te kunnen controleren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer