Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ella Leyers volgt Jan Jaap van der Wal op als presentator van ‘De Ideale Wereld’

De Ideale Wereld komt in het najaar terug op Canvas, en krijgt voor het eerst een presentatrice. Ella Leyers (33), die de voorbije jaren al geregeld opdook in het satirische actualiteitenprogramma, is de nieuwe gastvrouw.

Tom Vets

LEES OOK.VRT haalt opnieuw sketch uit ‘De Ideale Wereld’ offline: “Een mop over koekjes en dan een moordscène uit de Holocaust tonen?”

Dat er na vijf jaar Otto-Jan Ham (2013-2018) en vier jaar Jan Jaap van der Wal (2018-2022) een vrouw met humor de honneurs zou gaan waarnemen, stond in de sterren geschreven. De namen van Soe Nsuki en Serine Ayari waren her en der te horen, maar de VRT gaat in zee met actrice Ella Leyers.

“Ik amuseer mij al twee jaar als actrice bij De Ideale Wereld, dus toen ze mij vroegen om ook te presenteren, wist ik waar ik terecht zou komen”, vertelt ze. “Dan heb ik mezelf de vraag gesteld: als ik het niet doe, zal ik dan jaloers zijn op mijn vervanger? Het antwoord was ja, en dus ben ik gesprongen.”

Voor Ella is dit de eerste keer dat ze als presentatrice aan de slag gaat op televisie. Vorig najaar was ze reeds te horen op Studio Brussel. Als actrice had ze recent rollen in de tv-series Fuck You Very, Very Much, Mijn Slechtste Beste Vriendin en Hidden Assets. Ook in de film Zillion heeft ze een rol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jan Jaap van der Wal, die afgelopen november aankondigde te stoppen, is erg blij met zijn opvolgster. “Ik ben zeer vereerd dat één van de grappigste mensen die ik ken de fakkel van De Ideale Wereld gaat overnemen. Ella kan met haar stijl en ideeën de show weer een andere kant op schoppen en dat lijkt me heel gezond. Ik denk dat we een serieuze stap zetten richting ideale wereld.” Jan Jaap blijft wellicht satire maken over de actualiteit, maar zaalshows blijven toch wel de basis voor hem. Hij noemt het zijn eerste natuur.

Lotte Vermeir, netmanager van Eén en Canvas, zegt dat het programma een zeer belangrijk puzzelstuk voor Canvas blijft. “Een programma dat met humor én een flinke dosis relativering zijn scherpe tanden in de actualiteit zet. Ella is zonder meer de geknipte host voor deze job: ze is een van de slimste mensen ter wereld en bovendien grappig, gevat en vlot. Ze volgt de actualiteit als geen ander. De Ideale Wereld heeft voor haar geen enkel geheim. Als sidekick van Jan Jaap en in de tientallen hilarische filmpjes zette ze telkens opnieuw haar veelzijdige talent in de verf.”

Het nieuwe seizoen, met Ella Leyers als presentatrice, gaat eind augustus van start.

 ©  Canvas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER