(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

Chiptekorten en oorlog in Oekraïne drukken Europese autoverkoop

De Europese autoverkoop is met zowat een achtste gedaald in het eerste kwartaal van dit jaar. Volgens cijfers van de Europese constructeurskoepel Acea daalde het aantal nieuw ingeschreven personenwagens in de Europese Unie op een jaar tijd met 12,3 procent tot 2,25 miljoen wagens. Chiptekorten en de oorlog in Oekraïne wogen op de verkoop.

7 reacties

  • Freddie Lamers

    2 jaar geleden
    Een ding is zeker, ik rij door tot ie uit elkaar valt. Ze bekijken het maar met hun over geprijsde blik op wielen.
  • Paul Hendriks

    2 jaar geleden
    En meteen gaan de prijzen omhoog, schaarste is op het ogenblik kassa kassa
  • Johny vanderlinden

    2 jaar geleden
    Zou het niet kunnen dat de verkoop stil gevallen is en nu alles op die chips word geschoven, ken weinig mensen die van plan zijn een auto te kopen en gekocht hebben.
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Dat moet nogal een gigantische leverancier van zowat alles geweest zijn, dat Oekraïne. En ik die dacht dat het tekort aan chips kwam door die problemen en de gevolgen ervan in het Suezkanaal nog niet zo lang geleden. Die oorlog is blijkbaar nog een excuus om alles duurder te maken.
  • Peter Everix

    2 jaar geleden
    Na 2 jaar krijgen de autofabriekanten hun boeltje niet op orde met die chiptekorten, of willen ze niet! VW heeft enorm veel minder auto's geleverd maar hun winst is enorm gestegen. Ze gebruiken de weinige chips die ze hebben voor hun modelen waarop ze het meeste winst maken. De gewone man, die moet maar wachten. Ik nu al 14maanden op een golf :-(