© TVL

15-jarige fietsster verongelukt aan Don Bosco college: slachtoffer geraakt door bus

Hechtel-Eksel -

Aan het Don Bosco college in Hechtel is woensdagvoormiddag een 15-jarig meisje uit Hechtel-Eksel verongelukt. De fietsster werd geraakt door een bus. Volgens de eerste vaststellingen zou het gaan om een dodehoekongeval. Burgemeester Jan Dalemans reageert aangeslagen: “Alle leerlingen en ouders krijgen speciale begeleiding om dit te verwerken.”

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van Don Boscostraat en de Broekerstraat. Het meisje - ze woonde vlakbij in de Pater Malletstraat - fietste er samen met een vriendin toen een schoolbus van Sint Elisabeth die net een leerling had opgepikt, vertrok. Het slachtoffer - ze volgde de richting Natuurwetenschappen in het 3de jaar - werd geraakt voor de ogen van de vriendin. Voor haar kon geen enkele hulp nog baten. Ze overleed op de plaats van het ongeval. Haar vriendin kreeg meteen de nodige opvang.

De school laat intussen weten dat ze alle klassen over het ongeluk heeft ingelicht en de medeleerlingen waar mogelijk bijstaat. “Het lokaal bestuur is enorm aangeslagen en uit zijn medeleven aan de betrokkenen, de familie, de medeleerlingen en de school van het slachtoffer”, aldus nog directrice Brigitte Dalemans. “We vangen de leerlingen op met hulp van de politie en een traumapsycholoog Erik De Soir. Hij sprak de klasgenoten van het meisje toe. De leerlingen vinden ook steun bij elkaar, en wie wil kan ook in de namiddag terecht op school voor opvang. We bekijken ook de inrichting van een rouwkamer.”

Het rouwhoekje in de kapel was even na het eindigen van de school al ingericht. Leerlingen kunnen er een kaarsje brand voor het slachtoffer en een boodschap achterlaten.

De rotonde waar het ongeval gebeurde, blijft nog de hele middag afgesloten. “Ouders die hun kinderen woensdagmiddag komen afhalen, moeten via de Hasseltsebaan komen”, zegt burgemeester Jan Dalemans. De schoolbussen van De Lijn zullen worden omgeleid naar een halte vlakbij.

Burgemeester Jan Dalemans reageert aangeslagen. 

 mm/gvb/rust

15-jarige fietsster verongelukt aan Don Bosco college: slachtoffer geraakt door bus. © gvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer