Vijftienjarig meisje op de fiets komt om door aanrijding met bus.
Volledig scherm
Vijftienjarig meisje op de fiets komt om door aanrijding met bus. © Marco Mariotti

15-jarig meisje op de fiets komt om het leven na aanrijding door schoolbus in Hechtel

Hechtel-EkselIn de Limburgse gemeente Hechtel-Eksel is vanmorgen een meisje van vijftien jaar om het leven gekomen door een aanrijding met een schoolbus.

  1. ‘Buzzwatch’ van Hogeschool PXL genomineerd in categorie ‘Climate Protection’ voor Innovation in Politics Award: “De honingbij is de kanarie in de koolmijn”

    ‘Buzzwatch’ van Hogeschool PXL genomi­neerd in categorie ‘Climate Protection’ voor Innovation in Politics Award: “De honingbij is de kanarie in de koolmijn”

    Het PXL-Research amai! project ‘Buzzwatch’, in samenwerking met het bedrijf Plantsoon (trekker) en het Vlaams Bijeninstituut, is als enige finalist in de Benelux geselecteerd voor een Innovation in Politics Award in de categorie ‘Climate Protection’. In een voorselectie kwam ‘Buzzwatch’ eruit als één van de 10 beste projecten in deze categorie. 26 landen dienden in totaal 334 projecten in, 1.086 juryleden over heel Europa beslisten mee over de finalisten.
    Hasselt
  2. “‘Keep it for you’, mompelde hij”: Stad Genk ontvangt schotel die ooit voor Henry Ford bestemd was
    PREMIUM

    “‘Keep it for you’, mompelde hij”: Stad Genk ontvangt schotel die ooit voor Henry Ford bestemd was

    Op 18 december 2014 rolde de laatste Mondeo van de band en viel voorgoed het doek over ruim 50 jaar Ford Genk. Tien jaar na de sluiting begint het ‘Geheugen van Genk’ langzaamaan een collectie aan te leggen van memorabilia die de Ford-medewerker - en bij uitbreiding ook Genk - gedeeltelijk vormgaf. Een gloednieuw pronkstuk in de collectie is een schotel van stad Genk die bestemd was voor ‘Big Boss’ Henry Ford, maar vreemd genoeg nooit tot bij de Amerikaanse zakenman geraakte.
    Genk