Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

1.827 Oekraïense kinderen krijgen les op Nederlandstalige schoolbanken

Op de eerste schooldag na de paasvakantie hebben 1.827 Oekraïense kinderen plaatsgenomen op de schoolbanken van de Vlaamse scholen. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Het gaat daarbij vooral om jonge kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. “Dit lijken behapbare cijfers, maar enerzijds is dit na de coronacrisis opnieuw een uitdaging en anderzijds weten we dat er nog een instroom zal volgen”, duidde Weyts de cijfers in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

6 reacties

  • Pedro Vanbesien

    2 jaar geleden
    Al die leerlingen afkomstig van Oekraïne zullen er voor zorgen dat de huidige leerachterstand tgv corona nog groter zal worden.Hoe kan een Nederlandstalige leraar uitleg geven aan een kind die geen woord Nederlands verstaat. Ben Weyts wil weer een pluim op zijn hoed steken.
  • peter wagemans

    2 jaar geleden
    De uitdaging is niet voor Weyts, maar voor de school, die het er weeral moet bijnemen zonder ondersteuning van de overheid...
  • Jean West

    2 jaar geleden
    En Belgische ouders moeten kamperen voor een plaats van hun kinderen.
  • Marianne Van den Lemmer

    2 jaar geleden
    Zoveel Oekraïeners, kunnen die geen les geven?
  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    In Nederland krijgen (al een tijdje) de kinderen les van leerkrachten die het Oekraïns en het Nederlands machtig zijn. Hier is het weeral een 'uitdaging' voor Weyts.