Russische oligarch Tinkov bespot leger van Poetin: “90% van de Russen is tegen deze oorlog”

Russische oligarch Oleg Tinkov, hard geraakt door alle Europese sancties, noemt de troepen van de Russische president Poetin een “shitleger” en keert zich tegen de oorlog in Oekraïne.

De Telegraaf
Bron: The Guardian

In een Instagrampost heeft Oleg Tinkov de “slachtpartij” van Moskou in Oekraïne aan de kaak gesteld en het Westen opgeroepen om te helpen een einde te maken aan “deze krankzinnige oorlog”.

Volgens de Russische magnaat, oprichter van een bank die zijn naam draagt, hebben Russische generaals inmiddels erkend dat ze over een “shitleger” beschikken. “Hoe kan het ook anders in een land vol rivaliteit, vriendjespolitiek en vluchtgedrag”, zegt Tinkov. “90% van de Russen is tegen deze oorlog. Dat wil zeggen dat 10% van het land uit idioten bestaat. Onschuldige mensen en soldaten sterven. Ik zie geen enkel voordeel aan deze krankzinnige oorlog.”

De mening van Tinkov kan serieuze gevolgen hebben. De Russische autoriteiten proberen afwijkende meningen over de invasie in Oekraïne in de kiem te smoren door gevangenisstraffen tot vijftien jaar op te leggen voor het publiceren van wat het Kremlin “nepnieuws” over het leger noemt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER