©  AFP

Gravelseizoen begint in mineur: Elise Mertens geeft geblesseerd op tijdens eerste wedstrijd WTA Istanboel

Elise Mertens (WTA 23) heeft in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Istanboel tegen de Zweedse Rebecca Peterson geblesseerd opgegeven. Het gravelseizoen van de Limburgse begint dus in mineur.

jswk
Bron: BELGA

Belgiës nummer 1 stond tegen de Zweedse Rebecca Peterson (WTA 76) 7-5 en 4-1 achter toen ze besloot de handdoek te gooien door een beenblessure. De wedstrijd duurde anderhalf uur.

Mertens maakte in Istanboel haar seizoensdebuut op gravel en was er het eerste reekshoofd. Ze bereikte er vorig jaar (tegen Sorana Cirstea) en in 2017 (tegen Elina Svitolina) de finale.

In het dubbelspel zou Mertens haar titel verdedigen met de Russin Veronika Kudermetova. Hun wedstrijd van de eerste ronde tegen de Britten Alicia Barnett en Olivia Nicholls staat later op de dag geprogrammeerd maar ongetwijfeld zal Mertens zich terugtrekken.

Peterson neemt het in de achtste finales op tegen de Poolse Magda Linette (WTA 57) of de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 51).

Eerder vandaag/woensdag trok Alison Van Uytvanck (WTA 59) zich al ziek terug. Greet Minnen (WTA 78), de derde Belgische op de hoofdtabel in het enkel, werd dinsdag in de eerste ronde uitgeschakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer