Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V). © Benny Proot

Vlaanderen voorziet 8 miljoen euro om voedselzekerheid te garanderen naar aanleiding van Russische invasie

Vlaanderen voorziet ruim 8 miljoen euro steun voor de land- en tuinbouwsector naar aanleiding van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Van dat bedrag komt 2,7 miljoen euro uit een Europees steunpakket, de Vlaamse regering doet daar zelf nog eens 5,5 miljoen euro bovenop. De steun moet helpen om de voedselzekerheid te garanderen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt.

8 reacties

  • Jozef Moors

    2 jaar geleden
    Geweldige steun! Europees gezien gaat het om 3 euro per ha. Daar gaan we het mee redden. Bedankt!!
  • Pat Debal

    2 jaar geleden
    Van waar halen die ministers al die miljoenen en Crevits die smijt er ook nog mee wij moeten eerst iedere maand de briefjes goed omkeren om ze uit te geven en hier de regering zowel de Vlaamse als de Federale smijten met de miljoenen
  • Willy Van Cleemput

    2 jaar geleden
    Hopelijk dan ook geen prijsstijgingen niet meer !
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Ik heb ook voedselzekerheid nodig - mijn voedsel (en de rest) kost steeds meer en meer. Het wordt moeilijker en moeilijker. Mag ik ook eens bij Crevits langs gaan ? Die is het toch gewoon om geld uit te delen.
  • Wilfried Verhulst

    2 jaar geleden
    Waar halen ze telkens dat geld vandaan ? Voor de gewone mens kan er niets , maar elke bedrijftak wordt alngs alle kanten -bevoordeeld en deze zullen dan nog wel effe een hogere prijs vragne zodat de burger opnieuw gejost is .