© ATV

Hernan Losada aan de deur gezet bij DC United

Hernan Losada (39) is ontslagen bij zijn Amerikaanse club DC United. De Argentijnse ex-trainer van Beerschot stond er aan het roer sinds januari 2021, maar moet na tegenvallende resultaten opstappen. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

tsfn, kofr

Het contract van Losada liep nog tot 2023, maar de Argentijn moet vroeger beschikken. Een recente 0 op 12 ligt aan de oorzaak van het ontslag. Losada en de zijnen staan momenteel laatste. Vorig seizoen misten Losada en zijn ploeg nipt de play-offs. Zijn landgenoot en assistent Nicolas Frutos is niet ontslagen, maar de kans bestaat dat die zelf opstapt uit respect voor Losada. Chad Ashton, een andere assistent, neemt tijdelijk over.

Een reactie op zijn ontslag gaf Losada nog niet, maar naar verluidt was hij wel in shock toen hij het nieuws vernam. DC United had namelijk net met 3-0 gewonnen in de beker van derdeklasser Flower City.

DC United haalde Losada als jongste hoofdtrainer ooit naar de Major League Soccer (MLS) en bedankt de Argentijn op de clubwebsite: “We willen Hernan graag bedanken voor de energie die hij gestoken heeft in onze club”, zegt bestuurslid Dave Kasper. “We zijn hem dankbaar voor de aanvallende mentaliteit en de speelstijl die hij de ploeg oplegde. We wensen hem veel succes in de toekomst.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners