De politie tijdens het onderzoek naar de fraude.
Volledig scherm
De politie tijdens het onderzoek naar de fraude. © Policia Nacional

Belg (50) opgepakt voor miljoenenfraude op parking van luchthaven Alicante

In Alicante is een Belg opgepakt voor fraude ter waarde van meer dan een miljoen euro. De man maakte gebruik van een systeem met vervalste nummerplaten, waardoor hij auto’s maandenlang op de parking van de luchthaven kon laten staan zonder daarvoor te betalen. Veel Belgen met een tweede verblijf in Spanje lieten hun wagen bij P.D.C. (50) achter wanneer ze terugkwamen naar België. Ze betaalden hem daarvoor, maar hij zette hun auto dan gewoon zonder te betalen op de parking van de luchthaven. Het geld verdween in zijn zakken.

4 reacties

  • Eric Roeloffzen

    2 jaar geleden
    Schappelijke prijzen, hier bij inrijden LEZ boetes tot 350 euro. Volgende keer moet hij zijn systeem nog meer verfijnen. Zakelijk instinct moet aangewakkerd worden!
  • Filip Vanlaeken

    2 jaar geleden
    Voor niet gaat de zon op, of dat was alleszins zo tot voor Vivaldi. Vandaag is dat zelfs gn zekerheid meer.
  • Marjan Frankie

    2 jaar geleden
    tja nummerplaat herkenning heeft zo zijn fouten en daar word door criminelen gretig gebruik van gemaakt, auto's zouden een QR code moeten hebben op hun dak onuitwisbaar en onvervangbaar en de nummerplaat miserie is opgelost en de criminelen hebben dan een nieuwe uitdaging
  • Stephan Verheyen

    2 jaar geleden
    Honderden ? ! Het hoogste bedrag waar ik de ticket van gezien heb was 3181 euro. Ikzelf 318 euro na voorlegging van mijn laatste terugvlucht op 1 april. Bedragen van 1400, 1100, 2300 waren geen uitzondering. Anders wagen niet terug.