Premier De Croo tijdens de videotoespraak van de Oekraïense president Zelensky in het Belgisch parlement op 31 maart
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo tijdens de videotoespraak van de Oekraïense president Zelensky in het Belgisch parlement op 31 maart © BELGA

Westerse steun aan Oekraïne vergeleken: eigenlijk doet zelfs Viktor Orbán het beter dan België

“We laten niemand in de steek”, zwoer premier Alexander De Croo (Open Vld) op de donorconferentie over Oekraïne. Maar geweldig diep gaat de Belgische steun aan het land nu ook weer niet. Vergeleken met andere westerse landen zijn we maar een middenmoter. En afgemeten aan onze rijkdom doet zelfs het Hongarije van de Poetin-gezinde Viktor Orbán het beter dan wij. 

122 reacties

  • wim CLAES

    2 jaar geleden
    Militair hadden we niks te geven, de afgevoerde tanks,pantsers en kanonnen werden onmiddellijk voor een habbekrats aan bedrijven verkocht omdat België geen opslag kon betalen. Dan maar geweten leveren die versleten waren en gingen vervangen worden door nieuwe.slechts 1/3 van ons Voertuigenpark rijdt, dus daar konden we ook niet uit putten. Kortom, 40 jaar wanbeleid en besparingen op defensie kreeg een gezicht.
  • Bart Vanoverschelde

    2 jaar geleden
    En zeggen dat het gretig consortium al 18 miljoen ophaalde... Heeft de Staat dan slechts 1 miljoen gegeven?
  • jos De Decker

    2 jaar geleden
    Onderhandel liever met zowel Poetin als Jelensky, er moet toch een diplomatieke oplossing mogelijk zijn om uit dit moeras te raken ? Desnoods geeft Oekraïne de Donbas regio volledig af en heeft voldoende faciliteiten aan de Russen voor onbeperkte toegang tot de havens aan de Zwarte Zee.
  • J. Platsteen

    2 jaar geleden
    We draaien al genoeg op voor de vijandigheden met Russia, ontstaan door de door de VS en EU georkestreerde staatsgreep (Maidan revolte) in Kiev en de constante bedreigingen door de NAVO aan de grenzen met Rusland.
  • leen hanssens

    2 jaar geleden
    Mr De Croo, Oekraïne moet geholpen worden, volledig akkoord, maar uw eigen bevolking ook. Ze krijgen hier gratis onderdak, eten, en er bovenop nog een leefloon. Wa