Ryanair annuleert alle vluchten vanuit België dit weekend na aangekondigde staking: “Het is een bedrijf dat eigenlijk niet onderhandelt”

Luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt alle vluchten die dit weekend vanuit de Belgische luchthavens Brussel en Charleroi gepland stonden. Aanleiding is de aangekondigde stakingsactie van het luchtvaartpersoneel, aldus het Ierse bedrijf in een persbericht.

blg

Het personeel van Ryanair, dat ongeveer 650 werknemers telt in België, kondigde afgelopen vrijdag aan dat het zou staken van vrijdag 22 april tot zondag 24 april, na een mislukt overleg tussen vakbonden en directie. Het Ierse bedrijf bleef in eerste instantie desondanks nog tickets voor die vluchten verkopen, maar heeft nu alsnog beslist om de bewuste vluchten te schrappen.

“Ondanks de voortdurende pogingen van Ryanair om te onderhandelen met onze Belgische vakbonden, hebben zij besloten over te gaan tot eenzijdige stakingsacties op de luchthavens van Charleroi en Zaventem. De vakbonden beweren dat ze Ryanair een lesje willen leren, maar helaas zijn het onze klanten die getroffen worden”, aldus de directie.

Als gevolg van de aangekondigde stakingsacties voelt Ryanair zich dan ook gedwongen om komend weekend (22, 23 en 24 april) een groot aantal vluchten vanuit België te annuleren. “We bieden onze oprechte excuses aan voor dit ongemak”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

“Respect”

Volgens Hans Elsen van de christelijke vakbond ACV worden alle vluchten bediend door Belgisch personeel geannuleerd. “Respect, correcte verloning en een personeelsdienst de naam waardig, daarvoor staakt het cabinepersoneel van Ryanair. En met succes”, schreef hij op Twitter, aangezien alle vluchten geannuleerd worden.

“Ryanair is een bedrijf dat eigenlijk niet onderhandelt”, zegt Hans Elsen nog op VRT NWS. “Wij hebben een aantal weken geleden heel duidelijk te kennen gegeven dat er grote onvrede is bij het personeel. Ryanair heeft daar eigenlijk geen reactie op gegeven.”

“Wij hebben vorige week vrijdag nog samengezeten. Ryanair is daar met een aantal vage beloftes gekomen. Wij hebben gevraagd die op papier te zetten, maar ze zijn tot op de dag van vandaag niet met een engagement gekomen. Vandaar dat wij geen andere mogelijkheid zien dan het werk neer te leggen.”

E-mail

Alle getroffen klanten zullen per e-mail op de hoogte worden gebracht en krijgen informatie over hun opties, zoals een vluchtwijziging of een terugbetaling. Het bedrijf maakt zich sterk dat de helft van de vluchten wel gewoon kan doorgaan.

Het cabinepersoneel van Ryanair kondigde vorige week aan dat het op vrijdag 22 april, zaterdag 23 april en zondag 24 april het werk zal neerleggen.

LEES OOK. Ryanair kondigt drie stakingsdagen aan: volgende week vrijdag tot zondag mogelijk grote hinder voor passagiers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER